Nyelv: HU | EN

Mikrodermabrázió

Mikrodermabrázió egy speciális mechanikus bőrcsiszolási eljárás, ahol a kezelés során a bőr felső rétegén lévő elhalt hámsejteket távolítjuk el egy csiszolófej segítségével. A felső bőrréteg célzott eltávolításával és a készülék vákum hatásával fokozzuk a bazális réteg vér és nyirokkeringését, valamint a bőr öngyógyító mechanizmusát kihasználva , melynek során mindig új, ép szövetek lépnek a korábbi, károsodott szövetek helyére. A peeling hatására a bőr oxigén és tápanyag felvevő képessége jelentősen javul. A kezelést önmagában is lehet alkalmazni és a bőrtípusunknak megfelelő krémekkel javítani a bőr állapotát, de klinikánknál elektroporézises mezoterápiával kombináljuk a kezeléseket.


Nagyon jó eredmények vannak az aknés, heges, pigmentfoltos vagy enyhén ráncos érett egyenetlen bőrfelszín esetén is. Kezelési területek: arc, nyak, dekoltázs, kézfej, de striák javítására is alkalmazható ez az eljárás. A kezelés fájdalommentes, eredménye azonnal látható és ez minden kezelés után javul. Mellékhatásai nincsenek legfeljebb enyhe bőrpír alakulhat ki, ami pár óra múlva elmúlik.

A mikrodermabráziós kezelés esetén sorozatkezelésre van szükség a megfelelő eredmény eléréséhez, általában 10-15 alkalom a javasolt terápia, de nincs limitálva a felső határ.