Nyelv: HU | EN

Tetoválás eltávolítása

Tetoválás eltávolítása - SkinCareA tetoválás eltávolítása ill. pigmentált rendellenességek kezelése az ún. Q kapcsolt Nd:YAG lézerrel történik. Működésének lényege a rendkívül rövid impulzusok előállítása. Amíg az impulzus-üzemű lézerek szokásos impulzus hosszúsága néhány millisec., addig a Q kapcsolt lézerek néhány nanosec. hosszúságú impulzusokat állítanak elő.

A rendkívül rövid idő alatt közölt csekély ( 150-450 mJ ) energia mintegy szétrobbantja a tetoválás ill. a pigmentfolt festékanyagát.

A Q-kapcsolt lézer előnye, hogy két hullámhosszúságon 1064 nm-en és 532 nm-en is működik. Az 1064 nm hullámhosszon a sötét színű (fekete, kék) tetoválások, 532 nm-el pedig a világos árnyalatú (piros) tetoválások távolíthatók el.

Mielőtt elhatározzuk magunkat, hogy megszabadulunk elunt tetoválásunktól szembesülnünk kell egy ténnyel: teljesen nyomtalanul sohasem fog eltűnni a bőrünkről meggondolatlanságunk eredménye. A színeket ki tudjuk ütni a bőrből, de a bőr struktúra megváltozhat az adott helyen.