Nyelv: HU | EN

Mezoterápiás bőrfiatalítás

Mi is az a mezoterápia?

A mezoterápia egy hagyományos, nem sebészeti orvosi kezelés, amely kis mennyiségű anyagot (gyógyszereket, vitaminokat, hyarulonsavat stb.) közvetlenül juttat a test kezelni kívánt területére. Mivel a gyógyászat és a kozmetológia hatóanyagai akkor fejtik ki legintenzívebben hatásukat, ha maximális koncentrációban pontosan arra a területre kerülnek, ahol be szeretnénk avatkozni a szervezet működésébe.


Hogyan történik a kezelés?

Mezoterápiával közvetlenül a kívánt területre tudjuk eljuttatni a hatóanyagot a megfelelő koncentrációban, amely így csak a kezelendő területen hat és ezzel minimalizálhatók az esetleges mellékhatások. A mezoterápiás kezelésnél többféle hatóanyagot különböző receptúrák alapján állítunk össze vagyis minden paciens egyéni kezelési tervéhez egyéni formulákat használunk.

Hol alkalmazható a mezoterápia?

A mezoterápiás kezeléssel olyan problémás területek is kezelhetővé válnak, mint nyaki harántráncok, dekoltázs kreppesség, mely területen eddig csak részleges eredményeket érhettünk el. A kezelés hatására a bőr puhábbá, teltebbé, egészségesebbé és sugárzóbbá válik. A ráncok érzékelhetően csökkennek, az öregedés folyamata lelassul.

A mezoterápiás arc, – nyak,- dekoltázskezelés mindenkinek ajánlott megoldás, akik hatásos kezelést keresnek a kezdődő ráncok ellen ill. a bőrüket szeretnék felfrissíteni.


Korszerű eljárás, gyorsan és hatékonyan.

A kezelése két féle módon történhetnek vagy egy erre a célra kifejlesztett pisztollyal vagy bevihetjük az anyagokat elektroporézises módszerrel.

A két eljárás tapasztalatának a kombinációjából kialakult új eljárás a dermaroller.

Ebben az esetben a tűs hengert finoman tologatjuk az előkészített felületen és ezzel apró nem vérző hámsérüléseket idézünk elő, melyek beindítják a sebgyógyulásban szerepet játszó faktorokat, melyek jótékony hatással vannak a bőr feszesítésére, ránctalanítására. Az eljárás ragyogóan alkalmas az aknés hegek simítására is.

A kezelés ideje:

A mezoterápiás kezelések kúraszerűek, max. hatékonyságukat akkor érik el a legjobban ha 10 naponta 3-5 kezelést veszünk igénybe. Az eredmény megtartása érdekében három havonta egy fenntartó kezelés javasolt.

A terápiának nincs gyógyulási ideje, ritkán előfordulhatnak apró bevérzések, de ezek make up-al lefedhetők.