Nyelv: HU | EN

Dermaroller kezelés

dermaroller kezelésKollagén indukciós terápiának nevezett eljárás a bőr kötőszövetének kollagén termelésére hat oly módon, hogy egy dermarollernek nevezett készülékkel stimuláljuk a bőrt.

A dermaroller egy henger, amelynek felületén sűrű hajszálvékony tűk találhatók és ezek többszöri átgörgetésével mikrosérüléseket okozunk a bőrön, mely beindítja a szervezet saját regeneráló mechanizmusát. Többfajta henger létezik különféle tűhosszúsággal. Az otthoni használatra javasoltnak a legrövidebb a tűje és természetesen az orvos által használt a leghosszabb.


A kezelés menete a következő: Először a kezelendő felületet (ez lehet arc, nyak, dekoltázs) fertőtlenítjük, majd mikrodermabráziós kezelést végzünk, hogy az érzéstelenítő krém hatása intenzívebb legyen. Érzéstelenítés után egy gyógyvíz spray-vel történő lemosás következik. Ezután a kezelt területet mezoterápiás koktéllal (ez lehet előre gyártott koktél vagy az asszisztens által összeállított) bekenjük , majd elvégezzük a dermarolleres hengerezést. A kezelés hatására a bőr erősen kipirul, de ez pár óra múlva elmúlik. A hengerezés végén a maradék anyagot felkenjük a kezelt területre és elektroporézissal bedolgozzuk a bőrbe. A kezelés végén maszkot helyezünk fel a bőr megnyugtatására és a legvégén fényvédelmet alkalmazunk. A kezelési idő területtől függően 1,5 – 2 óra.

A kezelés hatására a saját kollagén termelődés fokozódik, a végeredménye a bőr megfiatalodik.

Kiválóan alkalmas: ránctalanításra, aknés hegek javítására, tág pólusú bőr kezelésére, striákra.

A javasolt kezelési szám 4-6 alkalom , 10 naponta ismételve. A kúra alatt nem javasoljuk a szoláriumozást ill. a napozást, mert az eredményességet visszaveti.