Nyelv: HU | EN

Fotórejuvenáció – arc, nyak, dekoltázs fiatalítás

Az öregedés első jelei már a felnőttkor kezdetén kb. 25 éves kortól jelentkezhet. Az arcbőr mattabbá válik és megjelenhetnek az első finom ráncok, a bőr veszíteni kezd a rugalmasságából.

40 év felett felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a bőr mirigyeinek tevékenysége csökken a bőr elvékonyodik, zsírhiányos és dehidratált lesz. A fibroblast sejtek kevesebb kollagént és elasztint termelnek ezért a bőr elveszti feszességét és ráncossá válik. A kollagén és elasztin mennyisége egy százalékkal csökken évente.

A fotórejuvenációnak nevezett eljárás lényege, hogy a nagy energiájú szűrt fény hőenergiája serkenti a fibroblast sejteket, hogy több kollagént és elasztint termeljenek.

A kezeléssorozat 4-6 beavatkozásból áll, amelyet három hetente lehet ismételni. Az eredmény már négy héten belül látható, de az optimális eredmény csak 4-5 hónap után jelentkezik.

A fénykezelés további eredményeképpen a pigmentfoltok és a kezdődő értágulatok elhalványodnak vagy teljesen eltünnek, így a kezelés végeredménye egy egészséges, egységes fiatalosabb arcszín lesz.

A kezelés hatékonysága érdekében a két kezelés közötti időszakban elektroporézisos mezoterápát alkalmazunk, amely során hyarulonsavat ill. a bőr állagának megfelelő vitaminokat viszünk be a bőrbe. A lézeres kezelés alatt fokozott fényvédelemre van szükség, mivel a bőr érzékenyebb lesz a napsugárzásra és bepigmentálódhat.